OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

nokia 7370

Profil

Nokia 7370 je tzv. rotomodel. Nokia tento koncept využíva po prvýkrát, po funkčnej stránke doň nasadila tretiu verziu Series 40 s novým krásnym rozlíšením a nezabudla ani na megapixelový fotoaparát.

Dizajn

- Nokia 7370 je na prvý pohľad prekvapivo malý prístroj. Asi sme po 12 mesiacoch rázne zhýčkaný väčším rozmerom Sony Ericssonu S700i a oproti nemu je skutočne N7370 menšia mašinka - 89x43x23 mm.

- Hmotnosť prístroja je primeraná (104 g). Prístroj nie je taký ľahký ako N7360 , je predsa len objemnejší a preto je daná váha pochopiteľná.

- Niekoho poteší použitý dizajn. Fíni tu výrazne stavili na oblé hrany, čo je oproti vlaňajšej sérii rázne hranatých véčok poriadna zmena. Rotoprístroju však oblé tvary celkom pristanú, v hranatom podaní by nevyzeral tak dobre. (Schválne si predstavte Nokiu 6170 a prehoďte do podoby rotomodelu.)

- Podobne ako pri N7360 , aj z tohto modelu sme dostali tmavú vzorku. Vyzerala celkom slušne, ale rozhodne nie tak žiarivo ako na obrázkoch. Snáď bude béžová verzia aj v tomto prípade jasnejšia.

- Konštrukcia preview vzorky nebola príliš pevná. V zavretom i otvorenom stave by si viac pevnosti zaslúžila, treba dúfať, že sa jej vo finálnom prevedení dočká.

- Systém otvárania je príjemný. V podstate kopíruje mechanizmus Sony Ericssonu S700i , t.j. dá sa otvoriť do ľavej i pravej strany a tým istým smerom ho treba i zavrieť. Polomechanické prevedenie je dobré, pružinka skáče dynamicky, model sa rýchlo otvorí.

Klávesnica

Nokia uliala celú klávesnicu na spodnú časť prístroja. Či je to dobrý nápad, to je otázne. Na jednej strane je síce klávesnica pohromade, na druhej strane však v zatvorenom stave nič nevykonáte, ste príliš pasívni.

Zloženie klávesnice i jej prevedenie je však v poriadku - na pravidelnú alfanumerickú časť s menším zdvihom nadväzuje dvojica hovorových a dvojica funkčných tlačidiel (kompletná štvorica je trošku vyššia, ale nie príliš väčšia oproti alfanumerickým klávesom). Medzi nimi už čaká lesklé pohybové štvotlačidlo a potvrdzovací kláves.

Displej a fotoaparát

Pri displeji sa Nokia rozhodla nasadiť solídny kaliber - zobrala displej z dvojice N6270 - N6280 . Displej zobrazuje 262 tisíc farieb a má rozlíšenie 240x320 pixelov. Takými parametrami sa vie pochváliť aj Sony Ericsson S700i . Medzi displejmi je však predsa len citeľný rozdiel - jednak vo fyzickej veľkosti (Nokia má menší prístroj, tým pádom aj menší displej) a jednak vo farebnosti. Možno ide iba o prevedenie preview vzorky, ale Sony Ericsson je máličko lepší, hoci Nokia sa najmä v menu náramne snaží.

Fotoaparát je po stránke parametrov zhodný so Sony Ericssonom S700i - 1,3-megapixelové rozlíšenie plus nakrúcanie videa v rozlíšení 176x144 pixelov. Nokia však nemá svetelnú diódu a otázna je jej výsledná kvalita. Osemnásobný digitálny zoom je k dispozícii, využijeme ho?

Funkčná výbava

Kompletné funkcie nepoznáme, zatiaľ sme však zistili, že:

- N7370 má tribandové prevedenie, telefónny zoznam je viacpoložkový s neznámou kapacitou
- skupiny volajúcich profily sú samozrejmosť
- ráta so slušnou polyfóniou i MP3 zvonením
- sú tu pekné priestranné editory pre SMS i MMS
- tradičná zostava organizačných aplikácií a la budík, kalendár, kalkulačka či diktafón
- po dátovej stránke je nasadené GPRS i EDGE triedy 10
- interná pamäť bude 12 MB
- hudobnú stránku zabezpečí FM rádio a MP3 prehrávač, vďaka pamäťovým kartám sa dá solídne využiť