OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

nokia 7360

Profil

Nokia 7360 je módny telefón klasickej konštrukcie. Funkčne ponúka slušnú strednú triedu, výhodou však môže byť nižšia cena oproti iným telefónom, ktoré stavili na imidž.

Dizajn

- Nokia 7360 patrí do imidžovej kategórie, ale využíva pomerne mierne tvary - zaoblenia v rohoch, inak iba priame línie. Veľa experimentov nie je ani na bočných stranách. Hadovité tvary predchodcu sa nezopakovali.

- N7380 váži príjemných 92 g; pri rozmeroch sme nič nečakali, 105x45x18 mm je dobrý priemer.

- Telefón determinujú ľahké, pevné materiály. Konštrukcia preview vzorky bola slušná, hoci sme mali dojem, že N7260 mala pevnejší charakter a tuhšie zloženie.

- Najzaujímavejšia je pri N7360 farebnosť. Do rúk sa nám dostala tmavá vzorka, boli sme dosť prekvapení, že na rozdiel od obrázkov nie je taká lesklá a výrazná. V húfe iných telefónov by ste si ju možno ani nevšimli. Okrem rôznych odtieňov hnedej farby neponúka nič špeciálne. Sme zvedaví, či bude takto zakríknuto pôsobiť aj béžová verzia.

- Neodmysliteľnou súčasťou imidžových telefónov Nokie je a bude malá visačka na jednej z bočných strán. Na N7360 sme ju našli na pravoboku, pri používaní neprekáža.

Klávesnica

Klávesnica si odkrojila slušnú časť - a tú si viditeľne delí. Alfanumerická časť má trošku slabšie oddelenie tlačidiel, ale rozhodne postačuje. Tlačidlá majú stredný zdvih, slušné rozmery a dobrú odozvu. Mimochodom, opäť sa nám dostala do rúk zaujímavá vzorka - všimnite si exotické čiarky na tlačidlách 1 až 5.

Funkčná časť je zložená zo štvorice väčších klávesov (potvrdzovacie a hovorové), z lesklého pohybového štvortlačidla a napokon slabomodrého potvrdzovacieho klávesu. Vyzerá to výborne, ešte lepšie sa to ovláda

Displej a fotoaparát

Vizuálna stránka nebola na Nokii 7360 príliš zlepšená a dočkáme sa tu akurát známych parametrov z iných modelov. Cítiť to na displeji so 65 tisíc farbami a rozlíšením 128x160 pixelov. Nevyzerá zle, ale na druhej strane neprináša nič oslnivé, na podobný displej sme pozerali pred rokom na viacerých véčkach Nokie (6170 či 7270).

Ani fotoaparát nebude veľmi chválený - obyčajná VGA šošovka, maximálne rozlíšenie 640x480 pixelov a nakrúcanie krátkeho videa s rozlíšením 128x96 pixelov.

Čiastočne je to škoda, keď už aj slider N6111 môže mať megapixel a lepší displej... Na druhej strane bude slider stáť o dve-tri tisícky viac ako tento model.

Funkčná výbava

Pri funkciách možno očakávať často zhodu s predchodcom N7260. Takže čo môžeme očakávať?

- N7360 prichádza v tribandovom GSM prevedení a viacpoložkovým zoznamom na pár stovák kontaktov.

- Textová komunikácia je slušná vďaka dobre rozmiestnenej klávesnici, odozva tlačidiel bola už na preview vzorke značne rýchla. Editory sú spoľahlivé, T9 štandardná, nechýba ani e-mailový klient. Príjemné obohatenie doručí aj Push-to-Talk.

- Organizačné funkcie obsahujú opakovaný budík, kalendár (s tromi náhľadmi a známym pozadím), pár drobných funkcií a aj diktafón.

- Pri dátovej časti sa môžeme tešiť iba na GPRS triedy 10 a EDGE triedy 6. Škoda absencie vyššej triedy EDGE, takto je rovnaká ako vlani na N7260.

- V prístroji bude FM rádio a aj podpora MP3 prehrávania. Lenže ak sa skopíruje aj táto časť funkčného základu N7260, dočkáme sa pamäti iba niekoľko MB a to na poriadne použitie a la MP3 prehrávač stačiť nebude.

Kedy a za koľko?

Nokia 7360 by sa mala začať predávať v prvom kvartáli tohto roka, jej cenu zatiaľ tipujeme na cca 9 tisíc Sk.